Zagreb – Poslovni modeli i priprema za komercijalizaciju ideje

boris

S obzirom da su prošli tjedan završila tehnička predavanja pripremili smo za vas jedno zanimljivo poslovno predavanje. Boris Golob iz StepRi držati će predavanje naziva “Poslovni modeli i priprema za komercijalizaciju ideje” u utorak 3.2. na FER-u u dvorani D272 od 14h.

Predavanje će trajati oko 3 sata jer znamo da su ispiti te ne želimo oduzimati previše vremena od učenja. Ipak, želimo vam dati priliku da čujete i naučite vrlo korisne informacije potrebne za probijanje u svijet poduzetništva!

Opis predavanja

Predavanje će biti podjeljeno na dva dijela:

1.) Poslovni modeli

Stvaranje novog poslovnog model omogućava zaradu iz koristi koje nastaju na znanju i boljem povezivanju tržišta, kupaca, dobavljača, partnera, banaka, trgovina, kanala distribucije, prodaje i komunikacije… Polaznici će biti upoznati s elementima i načinom korištenja platna poslovnog modela, nezaobilaznog alata kod analize postojećih i pokretanja novih poduzetničkih pothvata i procjenjivanja ideja.

Studija slučaja poslovnog modela i njegovog razvoja korporacije Valve i njihovog Steam Store-a.

(i ne, Half Life 3 nije potvrđen kao dio predavanja :) )

2.) Kako prodati ideju?

Preduvjet za uspješnu ideju je razumijevanje koji kupci što i kada žele platiti. Uspješna prodaja i marketing je rezultat razumijevanja tržišta, konkurencije i prije svega kupaca. Na predavanju će se polaznici upoznati s najnovijim konceptima analize tržišta za inovacije (posao kupca), njihovog razumijevanja (empathy map) i ponude vrijednost (platno ponude vrijednosti).

Ovom prilikom vas podsjećam da je rok za predaju vaših ideja i prijave u timove 15. veljače! Uskoro ćete dobiti mail sa dodatnim detaljima dok za obavijesti o predavanjima i samom događaju možete pratiti na našem webu ili u našoj event grupi u sklopu msacademic.hr Facebook grupe.

Vidimo se onda u utorak u 14h! :)