O Software StartUp Academy


Software StartUp Academy

Živimo u vremenu u kojem je tehnologija sastavni dio našeg života. Svakodnevno smo   okruženi tehničkim i informatičkim inovacijama, izumima koji nam olakšavaju život. Komunikacija nikad nije bila brža, pristup informaciji nikad jednostavniji, a pokretanje vlastitog posla lakše. Međutim, unatoč toj činjenici realnost je često drugačija. Ideje mladih poduzetnika ostaju nerealizirane ili su nekonkurentne na tržištu, a nedostatak prilika i sredstava rezultira time da njihovo znanje i mogućnosti ostaju nepoznate široj javnosti.
Kako bi se ovaj negativni trend zaustavio Microsoft, u suradnji sa partnerima iz zajednice, organizira Software Startup Academy, namijenjenu svim mladim, ambicioznim timovima koji će uz pomoć mentora iz struke usavršiti svoju ideju te ju uspješno plasirati na tržište. Krajnji cilj ove besplatne edukacije je stvaranje proizvoda koji će zadovoljiti potrebe svojih korisnika te mladim poduzetnicima olakšati ulazak u poslovni svijet. Akademija je osmišljena kao programerski i poslovni program te u kombinaciji s praktičnim radom već treću godinu daje konkretne projekte koji plijene pažnju stručnjaka, ali i pronalaze svoje kupce.

Brojna predavanja i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja omogućit će svim sudionicima stjecanje dodatnih znanja i vještina potrebnih za napredak i ostvarivanje ciljeva i želja. Takav koncept u kojem polaznici informacije dobivene na predavanjima mogu uz pomoć svojih mentora odmah i primijeniti na stvarnim problemima i zadacima, pokazao se kao uspješna formula od koje Software Startup Academy ne odustaje ni ove godine. Ako imate ideju koju ne znate kako realizirati, ako ste zainteresirani za pokretanje vlastite tvrtke ili imate gotov projekt koji želite predstaviti tržištu – prijavite se i već danas postanite dio Software Startup Academy programa. Nemojte dozvoliti da dobre ideje ostanu samo ideje. Pretvorite ih u aplikacije i projekte kojima ćete privući potencijalne investitore i poslodavce ili sami pokrenite vlastiti posao. Budite kreativni, hrabri, probudite natjecatelja i poduzetnika u sebi. Ne čekajte povoljan trenutak jer unatoč tome što vas trenutno loša situacija možda obeshrabruje, prostor za nove i inovativne tehnologije uvijek postoji. Ne čekajte priliku, postanite dio Software Startup Akademije i stvorite ju sami!

Software StartUp Academy 2014./2015.

cabapp

Tim: CabApp


Treće izdanje Software StartUp Academy programa ostavilo je iza sebe preko 60 predavanja i radionica tehničke i poslovne tematike, pružilo priliku studentima suradnju s dvadesetak mentora raznovrsnih profila, ali i ostvarilo kvalitetnu suradnju s brojnim partnerima iz svih većih hrvatskih gradova.

Program je okupio šesto studenata, a nakon višemjesečnih treninga 40-ak timova prijavilo se za natjecanje i glavnu nagradu : 40 000 kn za implementaciju svog rješenja. Tijekom finala, održanog na jubilarnim petnaestim Windaysima, svoje ideje pred stručnim žirijem predstavilo je 5 timova iz Varaždina, Zagreba i Osijeka. Pobjednički tim kreirao je CabUp, univerzalnu taksi aplikaciju čiji je cilj izgradnja sigurnog, transparentnog i pouzdanog taksi tržišta. Preostala rješenja bila su Advanced Handball Statistics, SaaS usluga koja omogućuje detaljno i učinkovito praćenje događaja tijekom rukometne utakmice, Foodly sustav za personalizirano naručivanje hrane, MyBeeLine sustav za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama kroz web i mobilne aplikacije te Tourgent cloud usluga koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje praćenje tura, vozača, vodiča i vozila.


Software StartUp Academy 2013./2014.

guest request

Tim: Guest Request


Software StartUp Academy program je zamišljen da studenti i mladi razviju poduzetnički duh i okušaju se sa svojim idejama i proizvodima u poduzetničkom svijetu. Kao i prethodne godine polaznici programa su dobivali besplatno svo potrebno znanje kako bi napisali i/ili ispolirali svoje ideje, aplikacije, poslovne planove.
Drugo po redu finale Software StartUp Academy programa održano je u Umagu također kao i stariji brat u sklopu Microsoft WinDays konferencije koje je održano 9. Travnja 2014. Između 15 prijavljenih timova odabrano je njih 5 koji su se borili u finalu, a pobjedu i glavnu nagradu od 40,000 kuna odnio je tim Guest Request iz Osijeka sa svojim sustavom komunikacije između gosta i hotelskog osoblja. Od ostalih finalista tu su i Assemblio web aplikacija za pomoć u slaganju računalnih konfiguracija, Blind Book projekt koji omogućava slijepim i slabovidnim osobama sigurnije kretanje, Halycon.tv društvena platforma koja omogućava dijeljenje, pohranu i pretraživanje snimljenog multimedijskog sadržaja te ICU sa projektom Windows 8 aplikacije koja omogućava provjere vida korisnika kroz razne optometrističke testove.

Software StartUp Academy 2012./2013.

authink

Tim: Authink


Početkom prosinca ne tako davne 2012. godine Microsoft Hrvatska je u suradnji sa akademskom zajednicom osnovao Software StartUp Academy. Cilj programa je poticanje razvoja aplikacija, sustava iz ideja te pomaganje u njihovom izvršenju što kroz razne edukacije, mentorstvo odnosno novčane nagrade za najbolje.
Prvi Software StartUp Academy otišao je timu sastavljenom od četiri mladića iz Splita. Na finalnoj prezentaciji održanoj u sklopu WinDays 2013 konferencije u Umagu 23. Travnja 2013. u konkurenciji od pet timova iz cijele Hrvatske pobjedu je odnio tim AuThink koji je svojim rješenjem za pomoć djeci oboljeloj od autizma te njihovim roditeljima i doktorima. Osim pobjedničkog tima svoje ideje su predstavili timovi cQuest koji su napravili geolokacijsku aplikaciju koja je ujedno i igra, CroPTA servis za automatizirano provođenje psiholoških testova prilikom zapošljavanja, LegalTie sustav za pronalaženje odvjetnika te upravljanju odnosa između klijenta i odvjetnika te BeaverCleaner koji olakšava komunikaciju između građana i komunalnih službi.