Imamo finaliste Software StartUp Academy!

cms_9b40a45398154da0ada8a7ae8b443d5a_20160419-153421-4570.1000

Nakon višemjesečnih tehničkih i poslovnih predavanja, rada s mentorima, priprema za natjecanje, pripreme dokumentacije projekta te prezentacije pred IT i ekonomskim stručnjacima, došao je i konačni trenutak objave finalista Software StartUp Academy natjecanja!

Ponosni smo što već četvrtu godinu zaredom možemo reći da se broj prijavljenih timova povećao! Gotovo eksponencijalno! Koliko god su članovi organizacijskog tima Software StartUp Academy sretni zbog širenja poduzetničkog duha među hrvatskim studentima i srednjoškolcima, toliko su članovi konačnog stručnog žirija bili u problemima prilikom odabira timova koji će predstaviti svoje ideje u finalu natjecanja. S obzirom na veliki broj prijava, ali i konstantno povećanje kvalitete ideja i tehničke izvedbe projekata, broj finalista ove godine je povećan. Četvrto izdanje Software StartUp Academy programa broji sedam finalista, a u nastavku možete pročitati kako su sami finalisti ukratko opisali svoje rješenje.

Tim Canelio razvio je prvi pametni (IoT) uređaj za treniranje pasa i priležeće mobilne aplikacije koje omogućuju edukaciju, motivaciju I trening pasa.

Ako ste roditelj i u stalnoj ste brizi za svojim djetetom, tada je Juvo – Home Friend rješenje koje ćete rado koristiti. Ovaj inovativni proizvod osigurava smirenost i opuštenost po pitanju brige o djetetovom zdravlju i sigurnosti. Pružajući konstantan uvid u kakvoj se okolini dijete nalazi, roditelji mogu bezbrižno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti znajući da je njihovo dijete sigurno.

Aplikacija OninO je platforma za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze.

Web aplikacija Palester namijenjena je za vođenje teretane koja pojednostavljuje usluge i procese vezane za istu. Aplikacija će unaprijediti poslovanje teretana koje ju budu koristile zbog toga što će se uspostaviti komunikacijski kanal sa članovima teretana preko sestrinske aplikacije eTrener.

PinList je brza, intuitivna i sigurna platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu uz minimalnu potrošnju resursa i maksimalnu kontrolu privatnosti. Pruža mogućnost praćenja lokacije praktički bilo kojeg objekta ili osobe te je idealna za potporu dostavnih službi.

Vjenčanje.online je mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja, no vrlo lako se može primijeniti na bilo kakvu drugu vrstu događanja.

Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju kako bi se mogli posvetiti onom što vole – dizajnu. Serene pospješuje komunikaciju s klijentom pomoću inovativnog koncepta “kutije” koja iz izvornih datoteka poput .PSD, .SVG, .AI i .PNG pomoću pametnog algoritma za smanjivanje i dodavanjem vodenog žiga na slike kreira pregledne stranice u svega par klika mišem.

Finale će se održati na Windays16 konferenciji, u četvrtak 28. travnja u 20 h! Četvrti pobjednik Software StartUp Academy bit će poznat na Windays16 party-u, negdje oko ponoći! ;)